Proces Product Verslag Keramiek (update)

Posted: February 28, 2014 in School
Tags:

Image

ImageImageImageImage

De afgelopen twee weken was het wachten op het bakken en drogen van een paar mallen. Het mal van het bord, mal van de beker en het bakken van een ander bord die al geverfd was.
na 1 week kwam ik erachter dat het bord dat aan het drogen was, waarschijnlijk opzettelijk gebroken is. De kern van de barst is oorspronkelijk in het midden en het lijkt alsof er iets zwaars op geleund of gesteund heeft. Dit gaf nog meer vertraging in het productie proces. Een nieuw bord werd in het mal gegoten en is afwachten hoe het er momenteel ermee voor staat.

Het  bord dat al geschilderd was, moest in een bak gezet worden voor het bakken. Echter iemand had deze bak heen en weer geschud, waardoor vele keramieken borden, bekers, kommen etc. kapot zijn gegaan. Ook dit leek opzettelijk, niemand schud zomaar een krat met keramiek. hierna was het een andere manier om voor elkaar zien te krijgen dat het bord gebakken moest worden. Later werd dit gedaan om je keramiek op de hoge grote tafel neer te zetten aan het einde van de les.

De beker was mislukt. Dit was gebeurd doordat het einde van de mal een beetje afliep. Dit heb ik later bijgewerkt en nieuwe gietklei in gegoten. Nu is het afwachten hoe die eruit komt.

Comments
  1. Silees says:

    Zet even je eigen naam in de naam van dit blog s.v.p. in plaats van Superzheik. Dan kan ik tenminste in 1 keer zien wiens werk ik nakijk… Alvast bedankt!

Leave a comment