Zeilboot opdracht

Posted: January 2, 2017 in Art, LifeStyle

IMG_20161227_173252047.jpg

Het is bijna klaar, de zeilboot voor de buurman. Alle experimenten op het doek zijn zo goed gelukt dat ik het bijna zonde vind om weg te geven. Aan de ene kant is het een goede manier om mijn naam de wijde wereld in te krijgen. De reacties op dit doek zijn tot nu toe lovend en ben er erg blij mee dat alles in de smaak valt. Meestal schilder ik niet zo snel dit soort taferelen en al zeker niet in het zwart wit. Nu alleen nog met Oost-Indische inkt de masten toevoegen en dan is het klaar.

Proces:

  • Zet een schets op in houtskool
  • Ga met acryl over de houtskool schets heen om eventuele mankementen te verwijderen.
  • Ga nogmaals na de eerste droging met acryl over het doek heen om donker en lichtcontrasten aan te geven.
  • Breng met een paletmes meer relief aan in het doek, beginnend met de strakste vlakken.
  • Na de droging, ga verder met het paletmes en een relief aanbrengen, ditmaal een groter relief en in andere gebieden. Belangrijk is dat je het met het paletmes bij 1 kleur houd, het doek is maar twee kleuren.
  • Breng de laatste relief details aan, na een droging voeg er kleurovergangen aan toe (grijstinten). Deze moeten voorzichtig worden aangebracht, de eerste keer pakt het niet goed. Na een droging pakt het beter en ziet het er mooier uit.
  • Test of de Oost-Indische inkt goed pakt op het acryl. (ja) Breng voorzichtig met een dun en goed penseel de mast aan. Gebruik van tevoren een liniaal en potlood om zeker te zijn dat je niet misgaat onderweg.

De paletmessen kwamen uit een set van 7. Hiervan heb ik de één na kleinste (2) en een middel (4) gebruikt voor het aanbrengen.
Met verfkwasten heb ik een 10 penseel met ronde punt gebruikt en een 3 met ronde punt.
Inkt was een grote inktpenseel. (vergelijkbaar met de 10)

Leave a comment