STIJLLOOS #3

Posted: December 16, 2016 in Art, LifeStyle

Het is een hele tijd geleden sinds mijn laatste post. Dit is nog steeds iets wat ik beter in de gaten moet houden…

Er is een nieuwe : stijlloos”! In de tijd van sollicitaties, CV en motivatiebrieven voor bedrijven ordenen en versturen, zit ik natuurlijk niet stil! Er is genoeg geschets en geteken aan de gang. Voor een echte “stijlloos” moet het wel een uitprobeersel zijn, experimenteel met eventueel invloed op stijl.

Deze stijl was een meer lossere stijl waarbij er wel een verhouding is, maar extra uitvergroot. Het is een simpele en snelle opzet. Het figuurtje wat afgebeeld staat heet Tomoyo en is een “character concept” voor de manga Heron. Om te laten zien wat de originele karakter schets is, zet ik een voorbeeld van het origineel erbij.

“Stijlloos #3” is opgezet met potlood en direct met Oost-Indische inkt overheen gegaan met een omsteekpen. Soort papier: schetspapier in een A4 formaat dummy. Het is redelijk dik papier waar inkt en fineliner niet makkelijk doorheen drukt, en waarbij aquarel en copicmarker goed pakt.

 

Afbeelding 1: Originele Tomoyo karakterschets. Tomoyo is een elementist met het element vuur. Zijn magnetic board is de enigste overblijfsel van zijn overleden draak.

Afbeelding 2: De “Stijlloos#3” versie van Tomoyo. Wat losser en soepeler. Je ziet hem hier met zijn muts.

Leave a comment